Surprise me 2

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert Finette Lemaire in haar galerie aan de Reguliersgracht een alternatieve kerstmarkt. Vijf vrouwelijke ondernemers hebben elkaar gevonden in dit avontuurlijke initiatief.

Omdat er steeds meer behoefte is aan unieke en gepersonaliseerde cadeaus hebben zij de massaproductie de rug toegekeerd. Op deze kerstmarkt zijn dan ook alleen bijzondere en oorspronkelijke cadeaus te vinden: de mooiste schelpen van het Schelpenmuseum, modern design uit Zuid-Afrika, handgemaakte zilveren sieraden, gebruiksvoorwerpen uit Indonesië en Papua Nieuw Guinea en tekeningen van hedendaagse kunstenaars.

Van 12 tot 21 december verandert de galerie in een kleine gezellige kerstmarkt. Daarnaast zijn er activiteiten waar iedereen aan deel kan nemen: sieraden maken, lezingen, een boekpresentatie, schelpen tekenen en een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij.

Openingstijden
12 t/m 21 december 2019
Locatie: Galerie Lemaire, Reguliersgracht 80, Amsterdam
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 18.00

burodeboo, Daniëlle de Boo
Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Noemt zichzelf een beeldenmaker. Is ruim 15 jaar aan het werk als een eigenzinnige grafisch ontwerper en illustrator. Haar opdrachtgevers zijn divers en steeds vaker uit de ‘groene’ hoek. Werkt op dit moment aan een eigen projecten in samenwerking met filmmaker en fotograaf Sergio Gridelli over het in hoog tempo veranderende Amsterdam waar ze beiden wonen en werken.
Op deze kerstmarkt zijn tekeningen van haar te zien en te koop geïnspireerd door de objecten uit Galerie Lemaire.

From Africa with love, Mariette de Haan
Een passie voor zonnig Afrika, oude landrovers en handmade design leidde tot de oprichting van ons label From Africa with love. De leukste items voor jezelf en je interieur rechtstreeks van de makers uit Afrika. Design met een verhaal! We werken samen met designer/maker studio’s en galeries uit Kaapstad en omgeving. Kom shoppen voor de leukste groene cadeautjes voor de feestdagen!

Galerie Lemaire, Finette Lemaire
Waarom worden bij de Abelam (PNG) de yamswortels versierd met maskertjes en hoe worden de bamboe kokers met speciaal script gebruikt bij de Batak uit Sumatra? Galerie Lemaire heeft het antwoord op deze vragen. De galerie heeft traditioneel gebruikte objecten uit Indonesië, Papua Nieuw Guinea en Afrika. Sieraden, gebruiksvoorwerpen, beelden en maskers. Tijdens de kerstmarkt worden prachtige Indonesische doeken tegen een gereduceerd tarief aangeboden.

Het Schelpenmuseum Amsterdam, Babet van Lier
Wie ooit zelf een schelp vond herkent het gevoel; de geheimzinnige schoonheid ervan is van eeuwige waarde. Schelpen zijn ware schatten uit de natuur van over de hele wereld, in vormen en kleuren die blijven verbazen.
Speciaal voor deze kerstmarkt zocht Het Schelpenmuseum naar de schelpen die werden gebruikt in Oceanië en Indonesië voor sieraden en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast: prachtige verzamelschelpen, verbluffende stenen en fossielen en op etnische motieven geïnspireerde sieraden.

Marina Lemaire
Marina Lemaire tekende, vanwege het avontuurlijke thema van deze kerstmarkt, portretten van ontdekkingsreizigers. Parels behoren tot haar favoriete materialen. Speciaal voor deze vrolijke markt heeft zij zilveren ringen en oorbellen gemaakt waarin deze ‘tranen van de zee’ de hoofdrol spelen.

Translate »