The Amsterdam Trail | Art&Antiques Weekend May
24, 25 en 26 Mei 2019
11.00 – 18.00
www.amsterdamtrail.nl
www.spiegelkwartier.nl/May

The Amsterdam Trail valt net als vorig jaar samen met The May Art & Antiques Weekend, waarin vele galeries en kunsthandels in het Spiegelkwartier speciale presentaties houden

The Amsterdam Trail, 8ste editie van 24-26 mei 2019

Etnografica en hedendaagse kunst, ze laten zich goed combineren. Voor de achtste keer hebben de belangrijkste Amsterdamse galeries in niet-westerse kunst weer een lang weekend bekende hedendaagse kunstenaars te gast.

Dit jaar zes fotografen waarvan het werk, ieder op hun eigen manier, aansluit bij de maskers, beelden en rituele gebruiksvoorwerpen die de deelnemende galeries aanbieden.

The Amsterdam Trail biedt een kunstroute langs zes galeries in en rond het Spiegelkwartier.

Tussen de tangka’s en Boeddha’s bij Astamangala presenteert Henk Wildschut (1967), bekend van zijn foto’s van Afrikaanse vluchtelingen bij Calais, werk uit de serie shelters.
Frans Faber Tribal Arts toont foto’s van Frits Lemaire (1921-2005), van een expeditie door de Sahara in de jaren vijftig. Tribal Design toont werk uit Tanzania van Natascha Libbert (1973), zij fotografeert daar de betekenis van water die op poëtische wijze zichtbaar wordt in de oppervlaktes om haar heen.
Galerie Michel Thieme presenteert de Oekraïener Valentyn Odnoviun (1987). Hij fotografeerde in Warschau sporen uit de tijd van de Poolse opstand in 1944. Galerie Lemaire exposeert foto’s die Viviane Sassen (1972) in Suriname maakte, omringd door objecten uit Papua Nieuw Guinea. Kunsthandel Jaap Polak presenteert foto’s van de Duitse fotograaf Michael Wolf (1954), van altaars bij in ingang van huizen en winkels in Hongkong.

Astamangala | Henk Wildschut
Frans Faber-Tribal Arts| Frits Lemaire
Galerie Lemaire | Viviane Sassen
Michel Thieme | Valentyn Odnoviun
Polak works of art| Michael Wolf
Tribal Design | Natascha Libbert

Finette Lemaire 020-623 70 27 | 06-249 055 85 [email protected]