Galerie Lemaire en vier andere vrouwelijke ondernemers presenteren samen de kerstmarkt Surprise me.
Tribal art, naturalia, design, sieraden, kunst

In de feestelijke decembermaand presenteert Galerie Lemaire een unieke kerstmarkt met bijzondere, exclusieve en vooral mooie kerstcadeautjes in alle prijsklassen. Vijf vrouwelijke ondernemers brengen van 13 t/m 22 december een speciaal voor de feestdagen geselecteerd aanbod aan kunst, design, sieraden, tribal art en naturalia dat nergens anders te vinden is.

Exposanten
Danielle de Boo: collages, tekeningen en kijkkastjes.
From Africa with love: hedendaags design uit Zuid-Afrika
Galerie Lemaire: tribal art uit Indonesia, Nieuw Guinea en Afrika
Het Schelpenmuseum Amsterdam: schelpen, stenen, sieraden en kunst
Marina Lemaire: exclusieve sieraden

Openingstijden
Opening: Donderdag 13 december van 15.00 tot 19.00 uur
14, 15, 20, 21, 22 december 11.00 – 18.00 uur
Locatie: Galerie Lemaire, Reguliersgracht 80, Amsterdam
Danielle de Boo
De meesten van ons hebben wel ergens een verzameling voorwerpen liggen. Voorwerpen die door het huis reizen van doosje via tafeltje naar schoorsteenmantel. Zomaar gevonden op straat, strand of rommelmarkt of juist een herinnering aan een plek, een gebeurtenis of die een dierbare in zich dragen. De Boo maakt er in opdracht kijkkastjes van. Tijdens haar studie aan de Rietveld Academie ontdekte ze haar eigen wereld in tekeningen, kijkdozen, maquettes en collages.

From Africa with love, Mariette de Haan
Onze passie voor zonnig Afrika en oude landrovers en een voorliefde voor hedendaags design resulteerde in ons label From Africa with love. Opvallende items voor jezelf en je interieur uit Zuid(elijk)-Afrika. Handbeschilderd keramiek, gevlochten manden, leren sieraden en andere leuke vondsten, afkomstig van kleine studio’s en galeries onder andere uit Kaapstad en omgeving. Handgemaakt door ontwerpers en kunstenaars in samenwerking met lokale vakmensen, en gemaakt van hergebruikt of duurzaam materiaal. Kom shoppen voor de leukste groene cadeautjes voor de feestdagen!

Galerie Lemaire, Finette Lemaire
Galerie Lemaire is al ruim 80 jaar gespecialiseerd in tribal art uit Indonesië, Nieuw Guinea en Afrika. Tijdens deze kerstverkoop biedt de galerie bewerkte koperen vazen met wayang figuren en appelketels uit Java van rond 1900 aan. En een collectie van raffia textiel uit Congo die werden gebruikt als bruidsgeld of als symbool van rijkdom en status. Daarnaast zijn er vele andere speciale objecten elk met hun eigen verhaal.

Het Schelpenmuseum Amsterdam, Babet van Lier
Van eeuwige waarde en schoonheid zijn schatten uit de natuur: schelpen uit landen over de hele wereld, in vormen en kleuren die blijven verbazen. Speciaal voor deze kerstmarkt biedt Het Schelpenmuseum een selectie gewilde verzamelschelpen, verbluffende stenen en fossielen, sieraden en nog veel meer buitengewone presentjes.

Marina Lemaire
Voor de sieraden van Marina Lemaire maakt het niet uit of ze van goud, zilver en edelstenen of van fruitafval en rommel van de straat vervaardigd zijn.
Mangopitten en fietsachterlichten doen in schoonheid niet onder voor maansteen en geslepen granaat. Een kiezelsteen is net zo uniek als ruwe robijn.
De sieraden zullen samen met enkele van haar tekeningen in een grote installatie gepresenteerd worden.